A pozitív gondolkodás nem tud felébreszteni?

A pozitív gondolkodás erejének koncepciójával az a probléma, hogy az emberek azt hiszik, hogy ha pozitív gondolataivannak, akkor az rendbe rakja életüket.
Önmagában a szélbe kiáltott pozitív gondolatok energiával bírnak ugyan, ám ha benned negatív érzelmek vannak, akkor a pozitív gondolati energia megkeresi máshol a hozzá illő pozitív töltést, a szeretetet és a gondolati teremtés ott kezdi el táplálni az életet. Objektíven szemlélve eredményes.

pozitív gondolkodás azért nem látszik működni sokszor, mert ahhoz, hogy az elmét sikeresen használjuk egészségünk visszaállítása, sikerességünk elérése és problémáink megoldása céljából, tisztába kell kerülnünk azzal, hogy milyen programok működnek a tudatalattinkban.

Akár tetszik, akár nem, a tudatalatti irányítja az életedet, a biológiai működésedet. A tudatalattid teremt. Életet, vagy pusztulást. Érzelmi állapotod szerint. Tehát: lehet neked csodálatos pozitív gondolatod a tudatos elmédben, nem ez a kis ego irányít, hanem a tudatalattid.
Azok a programok, karmikus gondolatok amelyeket kaptál ugyanúgy problémáid forrásai, melyekkel legtöbbünk szembenéz. A gondolatok és az érzelmek egyszerre teremtenek, s az érzelmek még csak azt sem nézik, hogy kitől származnak a gondolatok. A te világod illúzióját gazdagítják, mindazon gondolatok, melyeket másoktól örököltél, vagy másoktól vettél át tértől és időtől függetlenül és arra az érzelmi energiára érkeznek, amit a jelenben átélsz.

A pozitív gondolat, egy a tudatos elméből származó teremtő kép. A negatív gondolat egy pusztító, romboló kép. Mindkettő információ. Az információ energiát igényel a teremtéshez. A teremtő információ pozitív érzelmi energiát, a romboló pedig negatív érzelmi energiát.

A benned munkálkodó pillanatnyi energia minősége fogja meghatározni,
hogy mely információt vonzod magadhoz,
függetlenül attól, hogy kinek az elméjéből származik.

Tehát, ha van egy gondolatod arról, hogy egészséges vagy, vagy remek párkapcsolatod van – pozitívan gondolkodsz.
Ezzel egy időben működhetnek benned olyan programok, amelyeket a fejlődésed, vagy korábbi életeid során kaptál, s ezek hatására elégedetlen lehetsz magaddal.
Nem vagy elég egészséges”“nem vagy elég jó ember egy olyan kapcsolathoz.”
Hacsak a tudatalattival nincs egyetértés, vagy, ha nem ugyanaz a program van benne, mint a tudatosban, akkor a pozitív gondolkodás nem fog működni. Nem fog működni, mert a pozitív gondolati információt nem tudja magához húzni a negatív érzelmi állapot.

Nem láthatod a tudatalattit működése közben. Olyan programok vannak benne, amelyeket elsősorban más emberektől kaptál fejlődésed során. Arról ismerheted fel az idegenségét, hogy az eredményeit is másnak tulajdonítod: Hárítod a felelősséget. Az érdekes az, hogy egy olyan helyről – a tudatalatti elméből – működsz, amit nem látsz, akkor azt sem látod, hogy olyan programokat futtatsz, amelyek nem támogatnak abban, aki vagy és amit valójában akarsz.

A belső forrásod közepének erejére, a saját tudatalattid teremtő erejének életszeretetére mégis bizonyítékul szolgál, hogy tudatalatti programjaid vezettek el ide az életedben, ahol vagy.

Ha ezt meg tudod érteni és megtanulsz a tudatalattival dolgozni, akkor megváltoztathatod a programokat és az életed.

Az első lépés, hogy megkeresed, felismered a hárítást az életedben. Fontos hogy visszaszerezd az irányítást, hogy meghalljad a saját gondolatidat.
A gondolataid az elmédben rendszerezheted, meditációban sikerrel előhívhatók. E belső térrendezés módszere a légzésen alapul. A koncentrációs gyakorlatok, a formákra koncentrált fókusz fejlesztése az életben is segítik az éberebb megnyilvánulást. Az életedben minden azért történik, hogy megláthasd ezeket az összefüggéseket. Amin belül tudatosan dolgozol, kívül is hoz változást, ám amit kintről nem engedsz be, az változatlan formában újra és újra megtalál. Akár életeken át. A tudatalatti addig vezet, amíg Te nem döntesz úgy, hogy felelősséget vállalsz bármiért, ami veled történik. Elfogadod, hogy te teremted. Abban a pillanatban, hogy ezt megteszed, visszakapod a hatalmat.

Az elmét ébresztgető folyamat egyfajta ritmusváltáson alapul, ha kíváncsi vagy a karma mélyebb összefüggéseire, akkor valószínűleg álmod egy éberebb szakaszában, magasabb frekvenciájú rezgéstartományban tart. Egészen közel jársz az ébredéshez.
Ha megérinted az éber gondolatokat, akkor az energia minőségét a megfelelő helyen és időben tudod alkalmazni. Amit elengedsz, azzal az univerzum teszi dolgát, amit magadhoz hívsz, azt elhozza neked. Teremt és rombol. A te dolgod a megengedés. A te dolgod, hogy a jelenben maradj.

Pozitív gondolkodás is lehet éberségre törekvő és alvó teremtés is. Közöttük a különbség csupán annyi, hogy az első az életedről szól, önmagaddal való kapcsolatodról, a boldogságodról, az egyéniségedről, míg a második az elméden átszáguldó kollektív és rendszertelen álomkép manipulálgatása. Felismerheted, ha az romlik el, amit nem szeretnél, és meteorként esik be az életedbe, amire nem vágytál.Azt javaslom, hogy fogadd el:
Te vagy aki álmodja és nem mindig a saját álmod látod.

Szeretettel: Kopcsó Andi  बिल्ली की आंख 

.