Energiaáramlás a testben

 A térrendezés művészete a külső tereink harmonikus elrendezéséről szól, mely az energia szabad áramlását biztosítja. Ez a külső rend, hatással van személyiségünkre, hiszen építményeink minket szimbolizálnak, az épített környezetünkhöz való viszonyaink hitelesen mesélnek rólunk. A külső terek tudatos elrendezése egy nagyszerű lépés a tudatosság felé, ám az elmével való tudatos együttműködésre egyre inkább elengedhetetlen a befelé fordulás. 


A testünkben áramló energia ad erőt az életünkhöz, hajtja előre mindazt, amit teremteni szeretnénk. Aki él, biztos lehet abban, hogy nagy mennyiségű energia áramlik rajta keresztül, és biztos lehet abban is, hogy ez az energia dolgozik is valaminek a megvalósításán. Nem kell mást tenni, csupán körülnézni, és látható az eredménye ennek. Akinek nem igazán tetszik, amit lát, biztos lehet abban, hogy a benne áramló energia valaminek a rombolásán erőteljesebben dolgozik, mint valaminek a megteremtésén. Akivel látszólag semmi nem történik, az nagy valószínűséggel minden energiáját arra fordítja, hogy kendőt tartson a saját szeme elé. Ez olyan probléma, aminek tudatára ébredve esélyt kap az ember meglátni az eredményeit. Nehéz feladat, valósággal lehetetlennek tűnik, főleg akkor , ha a vele kapcsolatos félelmek nap-mint nap lemerítik az egyént, s emiatt nem képes erőt meríteni a ritmusváltáshoz. 

Mit lehet tenni? 

 Világunkban a testünket éltető finomenergia egyik szállító közege a levegő. Légzés közben a testet árjáró energiára koncentrálva új erőt meríthetünk feladataink meglátásához, azok elvégzéséhez. Ahogyan külső tereink rendezésével is segíteni lehet a csí, az energia áramlását, úgy testünkön belül is megtehetjük ezt. A test ellazítása után a figyelmünket koncentrálva, a fantáziánkat szabadon engedve egyszerű légzéssel belső tértisztítást végezhetünk, megfelelő tisztaságú teret elérve pedig megláthatjuk a beáramló energia forrását, s akár módosíthatjuk is. A kiáramló energiával tudatos munkát végezhetünk. Ez a meditációs technika éppen úgy, mint az összes többi, váratlan életeseményeket hoz. Lehet ezek között olyan, amit örömmel fogadunk, és lehet olyan is, aminek nem annyira örülünk. Tudni kell, hogy ez a tapasztalás felgyorsulását szolgálja, a tanítvány útja ilyenkor az újabb feladatok megoldásán keresztül vezet tovább. 

Titkos tanítások szólnak az ilyenkor szükséges vizualizációról, szimbólumokról, melyek tovább lendíthetnek az úton, ám ezek energetikai szempontból egy adott korba, és meghatározott személyekhez kötődnek, így inkább arra bátorítok minden embert, hogy találja meg a saját eszköztárát, melyekkel valódi önmagához kerülhet közelebb. A tanulás, az olvasás a felfedező út, ám a kincsek a sorok között keresendők.

A belső térrendezés módszere a légzés. A figyelem koncentrálására leginkább egy tökéles forma elképzelését javaslom, mellyel a fókusz irányítható. Az elmét ébresztgető folyamat   a ritmusváltás.


KA-M